martes, 6 de diciembre de 2016

LA BRUIXA PAPERERA

LA BRUIXA PAPERERA , és un conte fantàstic per introduir la importància del reciclatge a l'aula. Aquest conte de la mestra Dolors Todolí, narra la història d'una bruixeta que un dia deicideix fer neteja a casa; amb un encanteri crida a les quatres roses dels vents i un dia de tempesta que comença a ploure... quina és la sorpresa? què passarà?

Plou i cauen gotes de paper convertint't-ho tot de papers de colors.  A partir d'aquest moment tota la gent comenza a reciclar.

A l'aula podem programar tota una serie d'activitats tals com: la dramatització del conte de “La bruixa Paperera”, la classificació de diferents tipus de paper: de seda, de diari, de revista i de xarol. També poder fer composicions plàstiques amb els distints tipus de paper i gaudir d'un taller de reciclatge de paper.



A partir d'aquesta proposta podem
introduir els contenedors a l'aula i jugar amb la classificació de les deixalles. També podem crear un ambient amb material reciclat per poder deixar lloc a la imaginació i crear.

AINA MENGUAL

És un conte fantàstic que do´na molta oportunitat per crear!


1 comentario:

  1. És molt important que comencem a concienciar als xiquets de la importància del reciclatge desde ben menuts. A les aules del meu cole hi han papereres de reciclatge i veig que molts xiquets tenen interés per saber on han de tirar cada cosa. Utilitzant el conte que ens has presentat, pense que pot ser una bona manera d'ajudar als xiquets a conèixer els contenidors i veure-ho d'una forma lúdica.

    Moltes gràcies per la teua proposta

    ResponderEliminar