viernes, 10 de marzo de 2017

La Història com a Ciència

Carlos Broch

La meua proposta com a activitat final és la mateixa que vaig presentar en classe durant la tercera sessió. Consisteix en fer un projecte de treball que conjuge l'aprenentatge de la història i el gust per l'art i pel coneixement de les diverses etapes històriques i artístiques. En aquest cas em centraré en la prehistòria i en les pintures rupestres de la zona del llevant valencià.
Així doncs, la idea és la següent, aprofitaré el visionat de la pel·lícula "Els Croods" per tal de despertar la curiositat en el meu alumnat al voltant de la prehistòria. Els parlaré de la coexistència entre els neanderthals i els sapiens, les diferències en el modo de vida, en les representacions artístiques que duen a terme estes dues espècies, etc.

Una vegada dut a terme el visionat de la pel·lícula, el·laboraré un joc de preguntes sobre el que hem pogut veure en la pel·lícula, serà un joc de taula paregut al trivial al qual jugarem per grups.

D'altra banda, aprofitaré les sessions de plàstica per construir una cova en el passadís de l'aula. Aquesta cova la construirem amb papel continuo i amb cartolines de color marró. Intentarem representar els abrics característics de la zona nord de Castelló.

Així, mentre anem jugant al trivial de la prehistòria aniran acumulant punts que després podran canviar per representacions d'arquers, d'animals... que pintarem en el nostre abric.

Aquesta activitat la plantege per a aconseguir que l'alumnat puga veure l'estudi de la història com una activitat divertida i apossianant. Per la qual cosa, pose en pràctica el visionat de la pel·lícula, el trivial de la prehistòria i poder pintar ells mateixos les figures més reprersentatives de l'art rupestre llevantí.

El projecte finalitzaria amb una visita al Museu de la Valltorta de Tírig i a la Cova dels Cavalls i del Ciril. On els alumnes podran veure "in situ" les representacions que feien els humans d'aquella època.

Pel que fa les imatges, dir que quan duga a terme aquesta activitat us penjaré fotos de la cova i també del joc. Doncs, aquesta activitat està plantejada per al tercer trimestre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario