Temps era temps vivia en un poblet d'Alemanya una xiqueta anomenada Hildegarda.
Hilde era la menuda de deu germans. Imagineu-vos quin guirigall!
Com que sempre estava refredada i tenia mals de cap, els seus pares, uns nobles molt rics, la portaren a un monestir per a que se curara.
L'abadessa del monestir, Jutta, va demanar als pares que s'hi quedara. Hilde era molt simpàtica i llesta, i Jutta li va dir:
- Jo t'ensenyaré moltes coses divertides i aprendràs un cabàs!
Hilde, que era molt curiosa i volia saber-ho tot; així que, quan va créixer, es va convertir en una dona molt sàvia. Tan sàvia que fins i tot l'Emperador Barba-roja li demanava consell. Era coneguda com la Sibil·la del Rin.
En aquella època, la gent pobra bevia cervesa per acompanyar els menjars, perquè el vi era molt car.
Un estiu que va fer molta calor la cervesa es va fer malbé i els homes, desesperats, acudiren a Hildegarda, que ja era l'abadessa del monestir.
- Hildegarda, ens morim de set! No tenim cervesa bona! Què podem fer?
Hilde tenia un laboratori on feia experiments mesclant aliments, herbes aromàtiques i altres productes. Ella coneixia una planta anomenada llúpol, que servia per a conservar els aliments i que també els donava una oloreta molt bona.
- Mescleu les floretes del llúpol amb la cervesa, a vore si així no es fa malbé amb la calor! –els digué Hilde.
Així ho van fer; i el resultat fou una cervesa molt bona, un poc amarga (cosa que també fa el llúpol).
- Mai havíem tastat una beguda tan bona! Moltes gràcies, Hildegarda! –digueren tots contents.
Hildegarda es va posar molt contenta pel bé fet als seus camperols; i és des d'aquest moment que la cervesa no s'agra amb el calor.
Hildegarda va continuar estudiant medicina (amb les herbes es curava els mals de cap), música i ciències naturals.
I és per això que és representada amb una ploma d'escriure en una mà i un instrument musical a prop d'ella.
Diuen que, quan va morir, aparegueren dos arcs brillants de colors que formaren una creu al cel.
FI
Elaboració de la cervesa
NGREDIENTS: aigua, malta, llúpol i rent.
1. Mescla de gra de civada maltejat (és a dir, germinat amb aigua i torrat)
2. Maceració del gra maltejat amb aigua a 67ºC.
3. Filtració de la mescla, separant el most fermentat del gra.
4. Cocció amb el llúpol (que li aporta aroma, sabor i conservació).
5. Refrigeració per eliminar els possibles microorganimes.
6. Inoculació del rent: consumeix l'oxígen, crea espuma i transforma el sucre en alcohol i anhídrid carbònic. El procés dura dues o tres setmanes.
Referències
CASO, Ángeles: Las olvidadas. Una historia de mujeres creadoras, Planeta (Booket 3025), 2007.
Pel·lícula Visión. Historia de Hildegard von Bingen, dirigida por Margarethe von Trotta, 2009:
Cartell publicitari del film Visión. Historia de Hildegard von Bingen
Do you realize there is a 12 word sentence you can say to your crush... that will trigger intense feelings of love and instinctual attraction to you deep within his heart?
ResponderEliminarThat's because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, idolize and guard you with all his heart...
12 Words Who Fuel A Man's Love Response
This instinct is so hardwired into a man's genetics that it will make him work better than ever before to love and admire you.
In fact, triggering this dominant instinct is so essential to having the best ever relationship with your man that once you send your man a "Secret Signal"...
...You will instantly notice him open his mind and soul for you in a way he haven't experienced before and he'll distinguish you as the only woman in the universe who has ever truly fascinated him.