martes, 7 de marzo de 2017

De què fa gust la Lluna?

La meua proposta és per a treballar en classe el conte "De què fa gust la Lluna?", va dirigit a l'alumnat d'Educació Infantil i va sorgir a partir del nom que van triar per a la classe, Els coets espacials.

M'agrada molt aquest conte, tots els animals col·laboren per a aconseguir un objectiu, no competeixen entre ells. A més, un animal soles no pot arribar, per contra quan treballen tots junts si que ho aconsegueixen.
Les experiències que us propose per a treballar són:
1.      Teatre de titelles amb els animals que apareixen en el llibre. Gràcies al següent blog podem tenir les plantilles ja preparades per a imprimir i utilitzar.  http://menudatribublog.blogspot.com.es/2015/01/a-que-sabe-la-luna.html

2.      Si treballem aquest conte a partir del centre d'interès dels animals podem estudiar-los. Mirar on viuen, que mengen...

3.      Treballar les fases de la lluna. A partir de dos globus i una llanterna vam veure el moviment de translació de la Lluna i vam poder observar per què canvia la part de la Lluna que il·luminada pel Sol podem veure des de la Terra. Després vam realitzar un mural amb les fases de la Lluna amb galetes.
                           
4.      En una sessió de psicomotricitat vam haver de treballar com els animals per arribar a aconseguir coses, per exemple pujant a l'esquena d'algun company.

5.      A partir del treball de les galetes també vam fer un taller sobre dolç i salat. I un taller culinari a classe on vam preparar esmorzars saludables dolços i salats.

6.      Per últim una proposta que jo no vaig fer, però l'he trobada a Internet i m'ha paregut molt interessant i divertida! Fer un medidor per a la classe convertint les seues mans en animalets. La podeu veure ací http://thebigbagteacher.com/2017/01/31/actividades-a-que-sabe-la-luna/ on també hi ha més activitats relacionades amb el llibre.
És un llibre molt treballat, hi ha propostes molt interessants. 
Elena Cabedo Peris 

2 comentarios:

  1. Esta idea ya la había visto y me encanta, pero hay una muy chuli por si te sirve alguna vez :) http://tumeaprendes.com/2014/02/07/caja-lunar-la-luna-y-sus-fases/

    ResponderEliminar
  2. Ho recomaneu per el grup classe d'un a dos anys?

    ResponderEliminar